Over Miriam


Miriam heeft na haar studie informatica ruim dertien jaar gewerkt in de ICT-sector. In deze periode heeft ze, naast tal van managementfuncties een breed scala aan activiteiten verricht waaronder coachen van projectmanagers bij het aansturen van ICT-projecten, adviseren van ontwerpers van informatiesystemen en gaf ze advies op het gebied van strategische informatieplanning.

Parallel hieraan heeft ze een studie Economie gevolgd aan de universiteit in Hasselt.

Daarna was ze ruim 7 jaren werkzaam binnen de Telecom branche, waar ze als manager onder meer belast was met het aansturen van verkoopafdelingen inclusief het doorvoeren van significante veranderingen (cultuur, verkoopformules, bezuinigingen). In die periode was ze tevens, incidenteel werkzaam als crisismanager.

Vanwege haar belangstelling voor verandermanagement is ze begin 2003 overgestapt naar de zorg. Behalve de aansturing van diverse specifieke zorgafdelingen en het doorvoeren van meerdere veranderingen, was ze namens het zorgmanagement betrokken bij de selectie van een nieuw ziekenhuis informatie systeem.

Momenteel is ze werkzaam als zelfstandig adviseur en programmamanager binnen de zorgsector. Haar kennis en ervaring, opgedaan in verschillende sectoren, sluit naadloos aan bij een aantal actuele veranderingen in de zorg. Haar opleiding en ervaring in de ICT-sector sluiten aan bij de verhoogde inzet van ICT, haar ervaring in marketing & sales sluit aan bij de intensivering van marktwerking binnen de zorg en door haar ervaring in de zorgsector heeft ze inzicht in de actuele praktijk. De verschillende ervaringsgebieden stellen haar in staat om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen om deze vervolgens te combineren tot een samenhangend geheel.


Curriculum Vitae (Linkedin)